All news in our blog

You will find all news and exciting reports about our products and our company in our blog.

  

Go to Corporate Blog (English)

2019-03-28

Aebi Schmidt lanserer multifunksjonelle Multigo 150 kompakt feiemaskin

Med Multigo 150 – en ny, multifunksjonell kompakt feiemaskin – får Aebi Schmidt en kompakt og lett maskin inn i sitt sortiment. Den nye maskinen kombinerer eksepsjonelle feiefunksjoner og en høy nyttelast med fordelene til en redskapsbærer. Dette er en økonomisk allsidig maskin som passer perfekt inn i maskinparken til kommuner eller entreprenører. I tillegg til maskinens feiefunksjon kan den 1,5 m3 beholderen brukes til for eksempel sammen med «vaskepadde», oppsamler til gressklipper. Videre kan maskinen utstyres med snøplog og spreder, noe som betyr at den kan brukes hele året. Maskinen er leddstyrt, noe som gjør det enkelt å svinge og manøvrere – selv på trange plasser. Klasse B førerkort er tilstrekkelig for å betjene denne maskinen, noe som øker fleksibiliteten når man planlegger hvem som skal kjøre Multigo 150. Dette er mulig da totalvekten ikke overstiger 3,5 tonn. Føreren drar nytte av en intuitiv joystick med enhåndsfunksjon, ergonomiske knapper og et ny designet, romslig hytte, med det beste panoramautsynet i sin klasse.

Multigo_Anbaugera_te_web

Multigo 150 har en høyeffektiv motor på 67 hk, Steg 3B common rail diesel og patentert Bosch Rexroth HET 4-hjulstrekk (High Efficiency Traction Control). Dette sikrer optimal håndtering, selv i krevende terreng på opptil 30% stigning. ECO modus reduserer motorhastigheten under feiing og kjøring, noe som sparer drivstoff og reduserer støy. Det innovative designet av luftstrømmen i sugerøret sikrer høy sugeeffekt. Automatisk kollisjonsbeskyttelse sikrer at børstene er beskyttet mot skade. Hytta på Multigo 150 er utstyrt med et ventilasjons- og klimaanlegg med finpartikkelfilter (klasse F8). Dette forhindrer pollen og fine partikler i å komme inn i førerhuset.

Utenfor feiemaskinen sikrer befuktningssystemet et lavt nivå av partikler i luften: Ved feiing spruter dysene vann på de fremre børstene, og smusset er da bundet av resirkuleringsvannsystemet. Sammen med vann inne i sugekanalen transporteres dette inn i beholderen. Multigo 150 ble tildelt fire av fire stjerner i sin PM10 / PM2.5-sertifisering for denne funksjonen.

Ei ny panorama hytte, utviklet av Aebi Schmidt, forbedrer utsynet til sjåføren og øker sikkerheten når maskinen er i drift. Vindusviskerne er plassert helt ned på gulvnivå, og hindrer derfor ikke utsynet. Førersetet er plassert i midten av førerhuset, og sikrer maksimal oversikt for sjåføren. Fullfjæret chassis, vibrasjonsdemping av hytta, justerbar rattstamme horisontalt og vertikalt samt luftfjæret førersetet garanterer et komfortabelt arbeidsmiljø. Som ekstrautstyr tilbys et justerbart oppvarmet komfortsete, ryggekamera og kamera som viser sugehodet. En DAB+ radio med BlueTooth handsfree-funksjon for mobiltelefon er standard.

 

Multigo 150 er en videreutvikling av modellene CityRanger 3570/3500, som ble overtatt av Aebi Schmidt Group 1. april 2019 fra danske Nilfisk. Hytta til Multigo 150 er blitt fundamentalt ombygd og forbedret. Produksjonen vil foregå på fabrikken i St. Blasien i Tyskland. Service og reservedeler til CityRanger 3570/3500-modellene vil bli levert av Aebi Schmidt Group fra 1. april.

Feiemaskiner fra Schmidt er kjent over hele verden for utmerket kvalitet, god funksjonalitet og nyskapende teknologi. Med tillegg av Schmidt Multigo 150 tilbyr Aebi Schmidt-gruppen nå et omfattende utvalg av feiemaskiner fra 1,5 m3 opp til 12 m3.